Tajvan: Avionska nesreća, 47 žrtava

47 osoba je poginulo, dok je 11 povređeno, pri prinudnom sletanju putničkog aviona kompanije "Transazija" u Tajvanu, saopštile su vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

15:24

Default images

U avionu ATR72-a na lokalnom letu GE222 bila su 54 putnika i četiri člana posade.

Detalji nisu poznati, ali se pretpostavlja da su uzrok nesreće loši vremenski uslovi i snažan tajfun koji je zahvatio tu oblast. Lokalni mediji javljaju da je pri prinudnom sletanju došlo do eksplozije i da se avion zakucao u dve kuće, ali u njima nije bilo stradalih.

Prethodno je bilo navedeno da je život izgubila 51 osoba, dok je sedmoro povredjeno, preneo je Rojters.

Zvaničnik Uprave civilnog vazduhoplovstva Tajvana (CAA) je na mestu nesreće novinarima rekao da se strahuje da je 51 osoba stradala, ali je CAA objavila saopštenje u kome se navodi da "stanje 58 osoba sa leta GE222 trenutno nije poznato".

"U vreme udesa besnela je oluja", izjavio je Hsi Ven-guang, portparol vatrogasne službe.

"S mesta pada aviona uputili smo 11 ljudi u bolnicu zbog povreda. Nekoliko praznih objekata blizu piste zahvatio je požar, ali u njima nije bilo nikoga u tom trenutku, a vatra je ugašena", naveo je Hsi. Prema njegovim rečima, na mesto nesreće upućeno je oko 100 vatrogasaca, 152 vojnika i 255 policajaca.

Avion je s međunarodnog aerodroma Kaohsjung poleteo u 17 časova po lokalnom vremenu, a trebalo je da sleti na aerodrom Magong 35 minuta kasnije. Ipak, prema trenutno dostupnim podacima, let je završen sat nakon predviđenog vremena za sletanje na ostrvu Pengu.

"Let GE222 je zatražio još jedan prelet nakon pokušaja sletenja na Magong po lošem vremenu, ali je zatim izgubiljen kontakt s kontrolnim tornjem. Kontrola je izgubila iz vida let kada je bio na visini od oko 100 metara", saopštila je CAA koja je sazvala hitan sastanak o ovom slučaju.

Avion je bio star 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: