Crne kutije analiziraće Britanci

Zvaničnici Malezije predali su crne kutije malezijskog aviona Holandiji, a britanski stručnjaci će analizirati njihov sadržaj.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

07:33

Default images

Zvaničnici Malezije predali su crne kutije Holanđanima koji predvode međunarodnu istragu o padu malezijskog putiničkog aviona, saopštila je holandska vlada.

"Eksperti Malezije predali su crne kutije sa leta MH17 Holandskoj komisiji za bezbednost (OVV) koja predvodi međunarodnu istragu", navodi se u saopštenju holandskog Ministarstva spoljnih poslova, prenela je agencija AFP.

Crne kutije su predate u Kijevu i biće prosleđene Britaniji gde će biti analiziran njihov sadržaj.

Britanski premijer Dejvid Kameron je juče najavio da će britanski vazduhoplovni stručnjaci analizirati sadržaj crnih kutija iz malezijskog putničkog aviona.

Kameron je na Tviteru naveo da će, na zahtev holandske vlade, britanski eksperti preuzeti podatke za analizu, preneo je AP.

Ukrajina je prepustila Holandiji vodeću ulogu u istrazi uzroka pada malezijskog aviona, izjavio je holandski premijer Mark Rute i naveo da će prva tela žrtava avionske nesreće na istoku Ukrajine stići danas u Holandiju.

Identifikacija ostataka mogla bi, prema njegovim rečima, potrajati nekoliko nedelja ili meseci.

Vođa proruskih aktivista Aleksandar Borodaj predao je u utorak malezijskim stručnjacima crne kutije oborenog putničkog aviona.

U padu "boinga 777" prošle sedmice poginulo je svih 298 putnika i članova posade.

Među njima najviše je bilo državljana Holandije - 193. Danas je u Holandiji Dan žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: