Dan žalosti u Holandiji

U Holandiji je danas Dan žalosti zbog 193 holandske žrtve u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

07:38

Default images

Istražitelji Interpola u utorak su počeli proces identifikacije nastradalih na letu MH17 sa 298 putnika i članova posade.

Holandski premijer Holandije Mark Rute naveo je u saopštenju da je sreda proglašena Danom žalosti, kada će u Holandiju biti preneta prva tela žrtava prošlonedeljne nesreće, preneo je AFP.

Međunarodna policijska agencija Interpol saopštila je da je jedan njen tim u Ukrajini danas počeo da identifikuje žrtve.

"Do sada prikupljeni ostaci žrtava su obeleženi i pobrojani, pre nego što su prebačeni vagonima hladnjačama iz Donjecka do određenog operativnog centra u Harkovu, gde će tim Interpola, zajedno s drugim međunarodnim timovima za identifikaciju žrtava nesreće, sprovesti preliminarne preglede", naveo je Interpol u saopštenju objavljenom iz centrale u Lionu, preneo je Rojters.

U međuvremenu je predstavnik posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini Mihael Bočurkov rekao da na mestu pada malezijskog aviona, u regionu Donjecka, i dalje ima ostataka tela žrtava.

"Uočili smo manje delove tela na mestu" pada aviona, rekao je Bočurkov na pres konferenciji u Donjecku, pošto je njegova grupa tokom dana bila u inspekciji mesta nesreće. Zvaničnici Malezije predali su crne kutije Holanđanima koji predvode međunarodnu istragu o padu malezijskog putiničkog aviona, saopštila je holandska vlada. Analizu će vršiti britanski eksperti.

Vođa proruskih aktivista Aleksandar Borodaj predao je u utorak malezijskim stručnjacima crne kutije oborenog putničkog aviona.

U padu "boinga 777" prošle sedmice poginulo je svih 298 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: