"Zatvori se ne grade u Medveđi"

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio da nije dobra ideja o otvaranju zatvora u opštini Medveđa, na administrativnoj liniji s Kosovom.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

18:00

Default images

"Medveđa je još bezbednosno trusno područje zbog administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, zbog kopnene zone bezbednosti. U takvim zonama ne grade se zatvori", rekao je Selaković na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Otvaranje zatvora u Medvedji najvaljivano je proteklih godina iz Vlade Srbije, a lokalno rukovodstvo je izražavalo nadu da bi otvaranje zatvora bio jedan od načina za poboljšanje ekonomskog položaja te siromašne i višenacionalne opštine.

"Žalosna je zemlja u kojoj se smatra da otvaranje zatvora može da pomogne u ekonomskom smislu. Naša strategija je, kao i svuda u razvijenom delu čovečanstva, da se što manje otvaraju zatvori, a da se zatvori koji rade dovedu na nivo dostojnog čoveka", istakao je Selaković odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar pravde je danas u Leskovcu otvorio Kancelariju za izvrešenje alternativnih zatvorskih sankcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: