"Čelnici Užica da podnesu ostavku"

Ministar odbrane Bratislav Gašić pozvao je kompletno rukovodstvo grada Užica da podnese ostavku.

Izvor: RTS

Sreda, 23.07.2014.

15:21

Default images

Kako je rekao gradonačelnik Užica Saša Milošević, vanredna sednica Skupštine grada biće najverovatnije održana u petak.

Gašić je objasnio da je Vlada naložila smenu kompletnog rukovodstva grada, s gradonačelnikom Sašom Miloševićem na čelu, zbog neodgovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada.

Precizirao je da će Vlada pomoći modernizaciju i osavremenjavanje Fabrike vode u Užicu kako se više ne bi dešavali problemi u snabdevanju grada pijaćom vodom.

Ministar je posle sastanka s rukovodstvom grada novinarima rekao da će sada biti postavljen nov gradonačelnik, a ukoliko se to ne dogodi, Užice će imati prinudnu upravu.

Naveo je da će se insistirati na tome da se do kraja utvrdi odgovornost svih koji su odgovorni za ponovnu pojavu algi u pijaćoj vodi.

Gašić je najavio da će sutra početi da se rade hemodijalize u Opštoj bolnici u Užicu, jer je obezbeđena cisterna s vodom.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević najavio je da će vanredna sednica Skupštine grada biti zakazana u petak, 25. jula, i da će na njoj celo rukovodstvo podneti ostavku.

Inače, Užičani se već peti dan vodom za piće i kuvanje snabdevaju iz cisterni, pošto su se ponovo u vodi pojavile alge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: