Vučić iznenađen izjavom Kirbija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić "iznenađen je rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija", saopšteno je iz Vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

15:05

Default images

Premijer Srbije Aleksandar Vučić "iznenađen je rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija, u kojoj kaže da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih medjunarodno priznatih zemalja, ali da srpski zvaničnici nikada nisu rekli da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju", saopšteno je danas.

Kabinet premijera Vučića obaveštava "javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države".

U saopštenju Kabineta se podseća i ukazuje na ranije stavove koje je premijer dao u intervjuima i izjavama za domaće i strane medije u kojima govori o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Ambasada SAD izrazila je žaljenje zbog pogrešnog komentara ambasadora Majkla Kirbija o stavu Srbije pema teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: