Dosad poginulo 300 vojnika Ukrajine

Ukrajinske vlasti saopštile su da je tokom "antiterorističke operacije" na istoku zemlje poginulo više od 300, a ranjeno blizu 1.000 ukrajinskih vojnika.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

19:55

Default images

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Andrej Parubij rekao je za govornicom danas u Vrhovnoj radi (skupštini) da je "u tom periodu poginulo više od 300 boraca", prenela je agencija RBK-Ukrajina.

Direktor Vojno-medicinskog odeljenja Ministarstva odbrane, pukovnik Vitalij Andronatij, međutim, nije mogao da saopšti broj poginulih vojnika, rekavši da nema takvu informaciju.

Andronatij je novinarima u Kijevu rekao da je tokom operacije na istoku Ukrajine do danas ranjen 991 ukrajinski vojnik, od čega je 200 za samo poslednja dva dana dopremljeno u bolnicu jer su intenzivirane borbe.

Prema njegovim rečima, polovina od 991 ranjenika je izlečena, u bolnici se i dalje nalazi 556 njih, od kojih je 20 odsto teško ranjeno, 30 odsto zadobilo je povrede srednjeg stepena a pedeset odsto je lakše ranjeno, preneo je Ukrinform.

Andronatij je naveo da su tokom operacije, koja je započetana istoku Ukrajine u aprilu, umrla četiri ukrajinska vojnika koja su bila u izuzetno teškom stanju.

On je saopštio i da se u ruskim bolnicama nalaze 22 ranjena ukrajinska vojnika, od kojih će neki lakše ranjeni u sredu biti avionom iz Rostova na Donu odvezeni u Ukrajinu, navodi Ukrinform.

Prema ruskim agencijama, prošle sedmice su u ruske bolnice smeštena dva ukrajinska graničara u izuzetno teškom stanju, od kojih je jedan kasnije podlegao povredama, kao i 20 ukrajinskih vojnika, od kojih je jedan preminuo.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva zdravlja od 10. jula, u operaciji u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine poginulo je blizu 500 civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: