RUS:Kablovske TV ostaju bez reklama

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao zakon kojim je zabranjena reklama na kablovskim, odnosno satelitskim TV-kanalima čije se gledanje plaća.

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

15:10

Default images

To će direktno udariti na oko 150 privatnih televizija širom Rusije.

Taj zakon donet u parlamentu 4. jula, stupiće na snagu početkom naredne godine.

Još pre donošenja, izazvao je burne reakcije u televizijskim kućama čiji su vlasnici pismom pozvali Putina i premijera Dmitrija Medvedeva da odustanu od tog propisa.

Predsednički savet za ljudska prava je takodje kritikovao zakon, ocenivši da će uništiti komercijalne TV-kanale.

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović je početkom jula pozvala ruskog predsednika da stavi veto na zakon, ocenjujući da će njime biti zatvoreni mnogi mali i srednji kanali, pošto je reklama njihov osnovni izvor finansiranja.

Putin je danas potpisao i zakon kojim obavezuje internet provajdere i društvene mreže da čuvaju podatke o svojim korisnicinma isključivo na serverima na teritoriji Rusije.

Zakon koji stupa na snagu 1. septembra 2016. godine, predvidja da su lični podaci korisnika elektronska pošta i lična prepiska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: