"Uvesti embargo na oružje Rusiji"

Austrijski kancelar Verner Fajman izjasnio se, povodom diskusije o zaoštravanju sankcija Rusiji, za uvođenje embarga na oružje.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

10:37

Default images

On je, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF, izneo lični stav da "prve sankcije moraju biti uvedene na isporuke oružja".

Fajman je dodao da je Austrija suzdržana po pitanju sankcija i da se on lično protivi tome, kao i uverenju da reč "sankcije" može biti čarobna i sve rešiti.

Međutim, ako postoji sumnja da se preko predsednika Rusije Vladimira Putina, kojim god putem, isporučuje oružje, onda prve sankcije treba da budu uvedene na isporuke oružja, naglasio je austrijski kancelar uoči današnjeg sastanka šefova diplomatija EU u Briselu.

EU će, prema njegovim rečima, s tim u vezi imati jedinstven stav.

Podsetimo, šefovi diplomatija Evropske unije sastaju se danas u Briselu, gde bi trebalo da odluče da li će proširiti sankcije Rusiji.

SAD se, inače, protive planu Francuske da proda nosače helikoptera "Mistral" Rusiji, saopštio je novinarima neimenovani visoki predstavnik američke administracije.

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton ocenila je danas da bi SAD i Evropa trebalo zajedno da rade na pooštravanju sankcija Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: