SAD:Političari KiM da poštuju zakon

Ambasadorka SAD na Kosovu, Trejsi En Džejkobson poručila političkim liderima da sačekaju mišljenje Ustavnog suda o pitanjima i zahtevu DPK .

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

18:40

Default images

"Mi treba da vidimo sva dobra kretanja... Prvo, na Kosovu smo imali uspešne izbore, posle toga smo imali zahtev predsednice Ustavnom sudu za objašnjenja o mandataru za sastav vlade, dok sada imamo dodatno pitanje za Ustavni sud. Treba da sačekamo završetak svega ovoga. Ja mislim da je to normalan tok događaja", rekla je Džejkobson, prenosi RTK.

Ona je rekla da odluku Ustavnog suda treba sačekati jer se ne radi samo o budućoj vladi, već o uspostavljanju presedana značajnog za budućnost Kosova.

"Pozivam sve institucije i političke lidere da pokažu da poštuju vladavinu zakona i iskažu isto opredeljenje prema Ustavu kakvo su pokazali tokom uspešnih izbora. Smatram da je i u postupku za formiranje vlade i Skupštine prvi korak da sačekamo odluku Ustavnog suda i da potom vidimo koje naredne korake treba preduzeti", rekla je Džejkobson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: