Jahjaga: Ne pritiskajte me više

Kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjaga poručio je da će Jahjaga imenovati mandatara po Ustavu i zakonu.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

18:18

Default images

Jahjaga je zbog najava kandidata za premijera, Ramuša Haradinaja, zatražila da prestane pritisak na nju.

Kabinet ponavlja i da su odluke Ustavnog suda o tom pitanju obavezujuće i ističe da će one biti sprovedene.

Lider AZBK Ramuš Haradinaj, kandidat postizborne koalicije DSK, AZBK i IK za premijera, ranije je rekao da predsednica "rizikuje da pogazi Ustav Kosova... pošto nije ostvarila svoje pravo da nominuje mandatara, po održavanju sednice (Skupštine Kosova)".

Zato "postoji mogućnost da mi pitamo Ustavni sud da li je predsednica postupila pravilno", ukazao je Haradinaj i zatražio da se ima u vidu da teče vreme predviđeno za nominovanje mandatara.

Kabinet Jahjage je odgovorio da "zahtevajući od svih učesnika u procesu (nominovanja mandatara) da se uzdrže od političkiih pritisaka, Kabinet predsednice ističe da će se kandidat za premijera nominovati uz poštovanje ustavnosti i zakonitosti, oslanjajući se na odluku Ustavnog suda Kosova.., i u skladu s procedurama i rokovima predviđenim u Ustavu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: