Vilijamsonov izveštaj u utorak

Klint Vilijamson, glavni tužilac Specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima tokom rata na KiM, najverovatnije će objaviti svoj izveštaj u utorak.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 22.07.2014.

16:39

Default images

Tada će biti obelodanjeni rezultati trogodišnje istrage tokom koje je saslušano 300 svedoka, od kojih će nekima biti potrebna i policijska zaštita.

Očekuje se da će biti pokrenuta istraga protiv nekoliko bivših pripadnika OVK, ali zvaničnih informacija o tome kakvi zločini će biti obuhvaćeni optužnicama još nema.

Glavni tužilac Specijalnog tima za istragu navoda o trgovini organima na Kosovu obavestio je zvaničnike Srbije u Beogradu o narednim koracima u istrazi i naglasio da će njeni rezultati "biti obelodanjeni na vreme".

Vilijamson je naveo da je svestan sve češćih spekulacija o nalazima Specijalnog istraznog tima (SITF), ali je i istakao da pre objavljivanja krajnjih rezultata istrage ne treba donositi zaključke, navodi se na sajtu SITF.

Vilijamson je tokom posete Beogradu razgovarao s premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je rekao da će izveštaj biti objektivan i od ogromnog značaja za Srbiju.

Tužilac Vladimir Vukčević rekao je danas povodom Vilijamsonovog izveštaja da je istraga o Žutoj kući došla do kraja i da sada treba da se odluči da li se podiže optužnica ili će se odustati od nje.

Istovremeno, prištinski mediji su nakon posete američkog tužioca Kosovu objavili da "nema dokaza da je bilo trgovine organa na Kosovu, ali da ima dokaza za podizanje optužnica protiv najmanje deset bivih članova OVK".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: