Ustavni sud brzo o zahtevu DPK

Ustavni sud Kosova vrlo brzo će odlučiti o zahtevu DPK za ocenu ustavnosti i zakonitosti izbora lidera DSK Ise Mustafe za predsednika Skupštine Kosova.

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

12:13

Default images

U odgovoru za albansku TV Top ćanel, Ustavni sud je potvrdio prijem predmeta i saopštio da se sudije još uvek nisu sastale kako bi odlučile o privremenoj suspenziji funkcionisanja Skupštine, kako je to zatražio DPK.

Učestvujući u emisiji TV Kohavizion, poslanica DSK-a Vjosa Osmani je rekla da su u Skupštini Kosova dobili zahtev Ustavnog suda da dostave svoje mišljenje i informacije povodom zahteva DPK-a.

Ona je rekla da imaju rok do 4 avgusta da odgovore na taj zahtev, ali da će vrlo brzo, u naredna dva, tri dana, svoje mišljenje dostaviti sudu.

Tokom ove nedelje sud bi trebao da odluči može li predsednik Skupštine Kosova Isa Mustafa da sazove novu sednicu ili će "zamrznuti" funkciju do okončanja postupka pred Ustavnim sudom Kosova.

Isa Mustafa izabran je 17. jula za predsednika Skupštine Kosova glasovima koalicija okupljene oko Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija, uz učešće manjinskih partija, a poslanici DSK-a nisu prisustvovali glasanju.

Izboru Ise Mustafe za predsednika parlamenta prethodio je prekid sednice, odnosno predsedavajuća parlamenta Fljora Brovina zaključila je sednicu, ali su se u skupštinsku salu vratili odredjeni poslanici i izabrali većinom glasova Isu Mustafu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: