NS: Urušio se krov kulturnog centra

Krov kuće u centru Novog Sada u kojoj je Slovački kulturni centar "Pavel Jozef Šafarik" urušio se danas, rekla je direktorka Centra Katarina Mosnakova.

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

15:35

Default images

"Kada je greda pukla prošle nedelje, mi smo obavestili komunalnu policiju koja nije došla tada, već danas, a pola sata po njihovom odlasku urušio se krov. Oni su pozvali majstore koji su rekli da ne mogu ništa da rade bez dozvole nadležnih organa", rekla je Mosnakova agenciji Beta.

Navela je da narednih dana Kulturni centar neće moći da se koristi iz bezbednosnih razloga.

Ona sutra očekuje dolazak gradjevinara koji će proceniti štetu i nagovestila je da će pomoć tražiti od Grada Novog Sada, a možda i od Republike Slovačke.

Kuća u vlasništvu Slovačke Evangelističke crkve, nije pod zaštitom države. Stara je stotinu godina i predstavlja kulturno naslednje slovačke nacionalne zajednice u Novom Sadu.

Omladina LSV: Odmah početi obnovu ruiniranih zgrada

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Sadu ponovo je danas upozorio da u gradu postoji veliki broj ruiniranih objekata i apelovao na nadležne da što pre počnu njihovu obnovu.

Povodom urušavanja krova na kući u širem centru Novog Sada, koju koristi Slovački kulturni centar, Omladina LSV je pozvala nadležne gradske službe da hitno počnu sanaciju ruiniranih objekata, odnosno “da deluju preventivno, pre nego što se nekom nešto ne dogodi”.

U saopštenju se ističe da, na sreću, nije bilo povredjenih prilikom današnjeg urušavanja krova, ali se napominje da taj incident nije usamljen slučaj i dodaje da je u Novom Sadu veliki broj objekata sa oštećenjima, koji predstavljaju veliku opasnost za gradjane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: