KV: Stanje u Livnici sada stabilno

Situacija u Livnici Fabrike vagona u Kraljevu je pod kontrolom i više nema opasnosti od ekološke katastrofe.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

17:50

Default images

Livnica Fabrike vagona u Kraljevu imala je veliki i opasan problem jer u slučaju da nestane struja, nije imala alternativu za hlađenje zbog čega je, kako tvrdi direktor Livnice Zoran Bogdanović, pretila opasnost da dođe do eksplozije i ekološke katastrofe.

Međutim, u Fabrici vagona obezbediće cisternu sa vodom, jer im je to daleko jeftinije, nego da popravljaju sistem za vodosnabdevanje.

"Sada je situacija već pod kontrolom, što nije bio slučaj pre tri dana, kada je Livnica bila potpuno van kontrole", rekao je Bogdanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, svima kojima se obratio - od zastupnice kapitala, preko Nadzornog odbora Fabrike vagona, do Agencije za privatizaciju su reagovali, i sada je stanje u Livnici, jedinom zdravom delu Fabrike vagona, normalno.

"Očekujem da će se to nastaviti i dalje, i dobro je da se ništa nije desilo, a moglo je", upozorava Bogdanović.

Kako kaže, sve dok ima struje u Livnici, hlađenje nije problem, ali ukoliko ona nestane, što se dešavalo u trenucima kada je peć puna, za manje od minuta moglo bi doći do razorne eksplozije.

Razlog tome je, kako objašnjava, ne postojanje alternativnog hlađenja u slučaju nestanka električne energije, odnosno kada se Livnici ne doprema voda, koja bi u tom slučaju vršila hlađenje.

Problem je, prema rečima Bogdanovića, nastao u Vagonogradnji, delu Fabrike vagona koji je zadužen za dopremanje vode u Livnicu, ali taj sistem ne funkciniše.

"Radnici koji treba da rade u pumpnoj stanici ne dolaze na posao, jer kažu da ne primaju plate, a i plaše se da borave u njoj, jer im sigurnost nije zagarantovana zbog čestih provala u toku noći", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: