Nevreme opustošilo selo kod Čačka

Nevreme praćeno olujnim vetrom, kišom i gradom, koje je sinoć zadesilo čačansko selo Bečanj ostavilo je za sobom pustoš.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

15:15

Default images

Najstariji meštani kažu da se ovakva nepogoda ne pamti u poslednjih 80 godina, jer su oštećeni brojni objekti, a poljoprivredne kulture potpuno uništene.

Desanka Pavić (70) kaže da je olujni vetar nosio sve pred sobom.

"Nebo se zamračilo i počeo je strašan vetar, meni je odneo crep sa kuće i povadio šljive iz korena. Koliko živim, ovo ne pamtim", kaže Pavićeva za Tanjug.

Milunu Beliću uništen je čitav voćnjak, a ispred kuće oluja je iz korena iščupala jelu staru preko 50 godina.

"Ono što se juče desilo ravno je katastrofi, jer su ljudima uništeni prinosi u potpunosti. Od kukuruza, zobi i pšenice nije ostalo ništa, ne samo da su oštećeni plodovi šljive, kajsije, jabuke i kruške, nego su počupana čitava stabla", ističe on.

Tomo Stanić kaže da strepi od toga šta će zateći u voćnjaku, jer mu je u dvorištu ispred kuće sve drveće počupano, a s kuće i pomoćnih objekata skinut je crep. Inače, meštani sela Bečan od sinoć nemaju električnu energiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: