Policajci traže susret sa ministrom

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije odlučio je da odloži najavljeni štrajk, ali traži sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

14:47

Default images

"Smatramo da su osnovna prava zaposlenih i dalje ugrožena, ali i da situaciju možemo popraviti samo neposrednim pregovorima sa poslodavcem", piše u saopštenju tog sindikata.

Sporna pitanja su očuvanje i unošenje u zaradu jednokratne pomoći od 10.000 dinara, isplata zaostalih dugovanja zaposlenima, izrada novog Posebnog kolektivnog ugovora, hitna nabavka uniformi i opreme.

"Više puta smo nudili rešenja koja su po meri zaposlenih i u skladu sa reformskim kursom Vlade, ali usaglašavanja stavova do sada nije bilo, što samo po sebi izaziva veliko nezadovoljstvo pripadnika policije", rekao je predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije, Velimir Lukić, prenosi sindikat.

Ocenjeno je da Nezavisni sindikat policije, koji okuplja više od 25.000 zaposlenih u MUP, treba hitno da se uključi u izradu novog zakona o unutrašnjim poslovima, pogotovu dela o pravima zaposlenih.

"Nezavisni sindikat policije pozdravlja odlučnost ministra policije (unutrašnjih poslova) Nebojše Stefanovića da istraje u beskompromisnoj i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije.

Članovi i predstavnici Nezavisnog sindikata policije spremni su da daju maksimalan doprinos.., ali insistiramo i na tome da se poštuju prava zaposlenih u policiji, koji su ključna karika za njihovo postizanje", piše u saopštenju.

Štrajk zbog nezadovoljstva policajaca najavio je Socijalno-policijski front koji čine Nezavisni sindikat policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Sindikat srpske policije i Sindikat vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: