Vulin u kontroli domova za stare

Aleksandar Vulin započeo akciju kontrole i zatvaranja nelegalnih domova za stare i u Kovinu je već zabranjen rad jednog takvog doma.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

12:54

Default images

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je zajedno sa inspekcijom nenajavljeno posetio nelegalan dom za smeštaj starih osoba u Kovinu u ulici Vuka Karadžidća 125 gde su u kući nelegalno bile smeštene stare osobe već pet godina.

"To je apsolutno nedopustivo, tako nešto više neće biti moguće. Ovo ministarstvo neće dozvoliti da postoji više nijedan ilegalni dom za stare niti ilegalni gerontološki centar", poručio je Vulin.

On je kazao da su u Kovinu stare osobe bile smeštene bez odgovarajuće medicinske nege i odgovarajućeg ugovora, s obzirom da su stare osobe tu bile smeštene na osnovu ugovora sa njihovom decom, a ne sa samim korisnicima.

U kući koju je Vulin danas posetio zatečeno je sedam osoba, a vlasnica D.K. je matičar i kaže da je naplaćivala smeštaj 800 dinara dnevno po osobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: