Novi ambasador Kine u Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je u Beogradu akreditivno pismo novog ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, objavljeno je na sajtu predsednika.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

16:49

Default images

Li i Nikolić su konstatovali da između dve zemlje postoji "uzajamna podrška za pitanja od ključnih interesa", dok je novi ambasador preneo spremnost Pekinga da radi na "podizanju bilateralnih odnosa na viši nivo".

"Srbija u ovom trenutku prolazi kroz izuzetno osetljivo razdoblje u svom razvoju, i predstoji nam donošenje važnih i složenih odluka, u čemu ćemo, siguran sam, imati podršku i razumevanje Kine", rekao je Nikolić.

Nikolić je naglasio da je jedan od osnovnih prioriteta Srbije da obezbedi povoljan i siguran ambijent za poslovanje i privlačenje stranih investicija, u čemu se posebno računa na kineske investitore.

Li je ocenio da uspešno napreduje saradnja na velikim infrastrukturnim projektima: most Zemun-Borča, termoelektrana "Kostolac" i auto-put ka Crnoj Gori.

Kina poklanja veliku pažnju strateškom partnerstvu sa Srbijom i spremna je da bilateralne odnose podigne na viši nivo, rekao je ambasador.

Li je ocenio da Srbija poslednjih godina "uživa političku stabilnost i da je napredovala u evropskim integracijama i unapredila odnose sa susedima".

"Kao dobar partner i prijatelj, Kina pozdravlja vaša razvojna dostignuća i iskreno se nada da će Srbija održati jak razvojni trend i igrati još veću ulogu u međunarodnim i regionalnim odnosima", rekao je ambasador.

Svečanosti su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Ivan Mrkić, kao i članovi kineske delegacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: