NDS na samitu u Urugvaju

Predsednik NDS Boris Tadić učestvuje na samitu Progresivne alijanse koji se danas i sutra održava u Montevideu u Urugvaju, saopštila je ta stranka.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

15:59

Default images

Samit okuplja oko 50 levičarski orijentisanih partija iz celog sveta, a NDS je jedini učesnik samita iz Srbije i iz regiona.

Učesnici će diskutovati o tome kako pronaći održiva rešenja u konfliktnom odnosu sveta kapitala, rada i politike, dok će Tadić održati govor koji će biti i uvodno obraćanje ucesnicima samita.

Tadić će, kako se navodi, tokom boravka u Urugvaju sa predstavnicima drugih levičarskih stranaka razgovarati o uspostavljanju socijalne pravde i jednakih i pristojnih uslova za rad u uslovima ekonomske i socijalne nejednakosti u svetu.

"Kao lider snažno socijaldemokratski orijentisane stranke, Tadić će govoriti o iskustvima naše zemlje i razmenjivati iskustva sa liderima levičarskih partija iz drugih zemalja", navodi se u saopštenju NDS.

Progresivna alijansa je globalna organizacija koja okuplja levičarski orijentisane partije iz celog sveta i zamišljena je kao alternativa Socijalističkoj internacionali.

Cilj ove levicarske globalne alijanse za 21. vek je, kako navodi NDS, "demokratski, socijalni i ekološki progres”, a Tadić je jedan od osnivača alijanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: