KG: Sporazum o saradnji ZZŠ i DS

Zajedno za Šumadiju i DS formirale radne grupe koje treba da pripreme nacrt sporazuma o saradnji dve stranke, a koji bi sutra trebalo da bude završen.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

14:10

Default images

"Zadatak ove radne grupe je oročen i on bi sutra trebalo da bude završen", rekao je predsednik Gradskog odbora ZZŠ rekao Saša Milenić Tanjugu, dodajući da će zatim o nacrtu o saradnji odlučivati organi stranaka.

On je dodao da u ZZŠ iskreno veruju da će taj posao biti obavljen sa uspehom i da će "osvedočeno i prirodno partnerstvo Z ZŠ i DS biti uspostavljeno, odnosno nastavljeno".

On je potvrdio da je juče u Beogradu održan sastanak najviših predstavnika DS i ZZŠ i da su razgovori bili prijateljski.

Govoreći o inicijativi SNS-a za smenom aktuelne gradske vlasti, Milenić je rekao da ta stranka samostalno nema ni trećinu odbornika potrebnih za pokretanje procedure za glasanje o poverenju gradske vlasti, saopštila je ZZŠ.

Naprednjaci sa SPS-om takodje nemaju većinu za takvu vrstu predloga, a kada bi im hipotetički prišao i DS, imali bi jedva nešto više od trećine odbornika, ali nikako potrebnu natpolovičnu većinu za promenu gradske vlasti, rekao je Milenić.

"Ovo što mi razgovaramo sa DS-om nije počelo juče i nije inicirano nekom navodnom inicijativom SNS-a, o kojoj inače nema nikakvog traga u parlamentarnoj proceduri. Razgovori sa demokratama traju mesecima, ovo je samo početak finalizacije dugotrajnih razgovora o neophodnosti vraćanja Srbije svojim demokratskim postulatima i demokratskim perspektivama za gradjane Srbije", istakao je on.

Prema njegovim rečima, skupštinska većina je stabilna, a razgovori sa DS nisu deo dnevno političkog pragmatizma, već imaju imaju strateški karakter.

Najavljene razgovore demokrata i naprednjaka, Milenić je ocenio kao uslov politike, ističući da ga posebno ohrabruje ono što je juče čuo u sedištu DS-a u Krunskoj ulici u pogledu budućnosti političke orjentacije te partije.

Predsednik Gradskog odbora DS u Kragujevcu Dušan Obradović rekao je ranije danas Tanjugu da će tokom popodneva biti održani sastanci sa predstavnicima Zajedno za Šumadiju i SNS-a na kojima će se razgovarati o formiranju buduće većine u Skupštini Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: