MH17: Malezija će uzeti crne kutije

Premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da će crne kutije malezijskog aviona s leta MH17 koji se srušio u Ukrajini biti predate Maleziji večeras u Donjecku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

18:59

Default images

Tela 282 žrtve biće transportovana u Amsterdam na identifikaciju, dodao je malezijski premijer.

Voz satri vagona-hladnjače satelima poginulih putnika krenuo je iz grada Toreza i ide ka gradu Ilovajska na putu za Donjeck.

Malezijski vazduhoplovni eksperti doputovali su u Donjeck na istoku Ukrajine da se priključe istrazi povodom pada aviona "Malezija erlajnsa" s 298 putnika i članova posade.

Lokalne vlasti su ranije izjavile da crne kutije drže na sigurnom i da će ih predati međunarodnim ekspertima.

Dogovoreno je da istražitelji imaju nesmetan pristup mestu nesreće kako bi otpočeli istragu.

Malezijski premijer poziva na nastavak saradnje i nada se da će pravda pobediti.

Avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajns", na letu Amsterdam - Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine, u regionu Donjecka, 60 kilometara od ruske granice, odnosno u zoni sukoba proruskih snaga i ukrajinske vojske.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade - državljana 10 zemalja, među kojima 192 Holanđanina i 10 Britanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: