Kameron: Moskva destabilizuje UKR

Britanski premijer Dejvid Kameron tražio je od Rusije da okonča podršku pobunjenicima u Ukrajini, navodeći da politika Moskve destabilizuje tu zemlju

Izvor: B92

Nedelja, 20.07.2014.

13:16

Default images

Kameron je dodao da takva ruska politika "stvara uslove koji su, kako se pokazalo, doveli do obaranja malezijskog putničkog aviona sa 298 putnika i članova posade".

Kameron je u danas objavljenom uvodniku u Sandej tajmsu napisao da ima sve više dokaza da su pobunjenici, uz podršku Rusije, oborili letelicu, koja je pala u donjeckoj oblasti, nedaleko od ruske granice.

"Ako je to slučaj, tada mora da nam bude jasno šta to znači: to je direktan rezultat ruskog destabilizovanja jedne suverene države, narušavanje njenog teritorijalnog integriteta, podržavanje razbojničkih milicija, njihova obuka i naoružavanje", napisao je Kameron.

On je kritikovao evropske lidere zbog neodlučnosti po pitanju Ukrajine. Neke zemlje su tražile oštrije mere, ali ostale su bile neodlučne, kada je na samitu lidera EU u sredu uveče bilo reči o pooštravanju sankcija Rusiji.

Ukrajinska vlada i proruske snage postigli preliminarni sporazum o uklanjanju tela sa mesta gde se srušio malezijski avion, izjavio je danas visoki ukrajinski zvaničnik.

Proruske snage odnele na nepoznatu lokaciju svih 196 tela koje su radnici pronašli na mestu gde se srušio avion, tvrde iz Uprave za vanredne situacije Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: