Poseta Šokenhofa za “zeleno svetlo”

Nemačka parlamentarna delegacija posetiće ponovo Srbiju u septembru kako bi proverila ispunjenost zahteva koji su postavljeni Beogradu, pišu “Novosti”.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Subota, 19.07.2014.

08:25

Default images

Delegacija tvrde struje Bundestaga, predvođena Andreasom Šokenhofom, poslanikom vladajuće CDU-CSU i autorom "sedam nemačkih uslova", najverovatnije će doći u Beograd u septembru, da još jednom odmeri ispunjenost zahteva koji su postavljeni Srbiji, pišu "Večernje novosti".

Kako navodi taj list, poseta nemačke delegacije mogla bi da bude odlučujuća za odluku Bundestaga da li će dati "zeleno svetlo" kancelarki Angeli Merkel da u oktobru, na Evropskom savetu, glasa za otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja između Srbije i EU.

Poslanici nemačkog parlamenta posebno će, navodi list, ocenjivati napredak u implementaciji Briselskog sporazuma i pronalaženju odgovornih za napad na zgradu nemačke ambasade u Beogradu.

Ukoliko Srbija propusti ovu priliku, sledeća šansa za odluku o početku pregovora je 18. decembra, kada će se u Briselu ponovo okupiti evropski lideri, dodaju "Novosti".

"Očekujemo da ćemo u oktobru uspeti da otvorimo poglavlje 32, o finansijskog kontroli. Znamo za očekivanja nekih zemalja EU, pa i Nemačke oko poglavlja 23., 24. i 35 i ne bežimo od toga", rekla je za "Novosti" ministarka bez portfelja za EU Jadranka Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: