Saradnja Vojvodine i Umbrije

Vojvodina i italijanska regija Umbrija potpisale su sporazum kojim se predviđa jačanje saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede, obrazovanja, nauke i kulture.

Izvor: B92

Subota, 19.07.2014.

13:05

Default images

Sporazum su tokom dvodnevne posete delegacije iz Vojvodine italijanskoj regiji Umbriji, potpisali predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i zamenica predsednika regije Umbrija Karla Kasari, saopštila je Vlada Vojvodine.

Dokument, kojim je potvrđena dosadašnja uspešna saradnja i definisani dalji pravci saradnje između dveju partnerskih regija, stupio je na snagu tokom italijanskog predsedavanja Savetom ministara EU, od jula do decembra ove godine.

Pajtić je rekao da će Vojvodina sa svojim strateškim partnerima iz Italije, među kojima su Umbrija i region Frulija-Venecija-Đulija, Emilija Romanja i Marke, raditi na privlačenju investicija i organizovanju nastupa na sajmovima.

Italijanske investicije u Vojvodini su vredne više od pola milijarde evra.

Ukupna robna razmena Vojvodine sa Italijom u 2013. iznosila je oko milijardu američkih dolara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: