Granata iz UKR pala u RUS, 1 mrtav

Jedan Rus je ubijen, a dve osobe su ranjene danas u ruskoj Rostovskoj oblasti pri padu granate sa ukrajinske strane granice, javljaju ruske agencije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.07.2014.

10:38

Default images

Predstavnik lokalne vlasti Aleksandar Titov izjavio je da su prilikom pada granate oštećene dve privatne kuće.

Prilikom pada granate u dvorište privatne kuće poginuo je 47-godišnji stanovnik Donjecka, naveo je Itar-Tass.

RIA Novosti navodi da je u Donjecku (malom gradu u Rusiji koji nosi isti naziv kao i jedan grad u Ukrajini) u Rostovskoj oblasti, sa 49.000 stanovnika, granični prelaz sa Ukrajinom "Donjeck-Izvarino".

Toj agenciji je predstavnik regionalne pogranične uprave Federalne službe bezbednosti Vasilij Malajev rekao da je prelaz "Donjeck" od sinoć ne radi.

"Planirano je da jutros u devet sati obnovimo rad prelaza, ali zbog pucnjave iz Ukrajine to se nije desilo", rekao je on.

Zamenik šefa ruske diplomatije Rusije Grigorij Karasin rekao je za RIA Novosti da će ukrajinskim vlastima biti upućen "oštar demarš".

Prema njegovim rečima, u pitanju je "opasna eskalacija napetosti na granici i to je kvalitativno veći stepen opasnosti za građane koji žive na teritoriji Rusije".

"Zato će naš demarš biti žestok i konkretan, ali je potrebno utvrditi sve okolnosti događaja", rekao je Karasin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: