Donjeck: Oboren i vojni helikopter

Milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike oborila je helikopter Mi-24 vazduhoplovnih snaga ukrajinske vojske.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

22:07

Default images

U predgrađu grada Snežni, u regionu Donjecka, milicija je uspela da obori helikopter, javila je novinska agencija samoproglašene Narodne Republike Donjecka i Luganska, "Novorosija", prenela je agencija Itar Tass.

Ranije danas "Novorosija" je saopštila da su pripadnici milicije oborili avion, kako se pretpostavlja Suhoj-25, tokom jutrošnjih okršaja u području grada Gorlovka, u regionu Donjecka.

Troje civila je izgubilo život i 11 je ranjeno u Lugansku, dok je u gradu Golmovski u Donjeckom regionu poginulo pet pripadnika milicije, a dvojica su teško ranjena u današnjem granatiranju.

Vojska Ukrajine granatirala je i grad Ilovajsk, u Donjeckoj oblasti, a teška artiljerija upotrebljena je i u područjima pored sela Mnogopolje, prenela je agencija Itar Tass.

Jednospratnica u sklopu onkološke klinike u Lugansku se zapalila kao posledica granatiranja, saopštilo je gradsko veće, koje je navelo i da je u nekim četvrtima Luganska došlo do privremenog nestanka električne energije.

Nekoliko stambenih zgrada je oštećeno u četvrti Kamenobrodski u Lugansku, koje su se našle na udaru artiljerije ukrajinske vojske, rekao je predstavnik milicije agenciji Itar Tass.

Milicija je uspela da pogodi nekoliko položaja ukrajinske vojske nedaleko od radara u predgrađu Luganska i tom prilikom je uništeno nekoliko oklopnih vozila ukrajinske vojske.

Ruska agencija navela je da je od sredine aprila u vojnoj operaciji Kijeva na istoku Ukrajine više štotina ljudi poginulo, a da je desetine hiljada bilo primorano da pobegne iz zemlje.

Prema podacima ukrajinskog ministarstva zdravlja, 478 civila je ubijeno, a 1.392 je ranjeno u vojnoj operaciji ukrajinske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: