Izrael spreman za kopnenu ofanzivu

Izraelska vojska, koja nastavlja operaciju u pojasu Gaze, priprema se za kopnenu ofanzivu, te je na granicu stiglo nekoliko desetina izraleskih tenkova.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

15:40

Default images

Na granici se nalaze pojačane vojne snage, javljaju svetske agencije i dodaju da su s druge strane ulice Gaze puste.

Izrael je ranije nagovestio mogućnost kopnenog napada zbog čega je pozvano 40.000 rezervista da se prijave.

Izraelska vojska saopštila je da je nanela "značajan udarac" palestinskom radikalnom pokretu Hamas, koji kontroliše pojas Gaze i odakle ispaljuje rakete na Izrael.

Vojska je u poslednjih 24 časa gadjala 158 lokacija Hamasa.

U jutrošnjem napadu na pojas Gaze poginuo je 21 Palestinaca i za pet dana ofanzive poginuo je ukupno 126 Palestinaca, dok je više od 600 povredjeno.

Palestinci navode da su u napadu su pogodjene džamije i domovi pripadnika Hamasa.

Prema informacijama iz Izraela, Hamas i Islamska država Irak i Levanta gadjali su medjunarodni aerodrom Ben Gurion na periferiji Tel Aviva i upozorile medjunarodne aviokompanije od opasnosti sletanja na izraelsku teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: