Hejg izuzetno zabrinut zbog Gaze

Vilijam Hejg izrazio veliku zabrinutost zbog situacije u Pojasu Gaze gde je za pet dana izraelske vojne operacije poginulo više od 120 Palestinaca.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

13:12

Default images

"Izuzetno sam zabrinut zbog humanitarne situacije i pogibije ljudi u Gazi. O tome ću telefonom razgovarati s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom", napisao je šef britanske diplomatije na društvenoj mreži Tviter.

Hejgova izjava predstavlja prekretnicu u britanskoj diplomatiji koja je do sada pružala bezuslovnu podršku Izraelu.

Britanski premijer Dejvid Kameron je u sredu, dan nakon početka izraleske vojne operacije, žestoko osudio raketne napade palestinskog pokreta Hamas na izraelske civile i naglasio da Izrael ima pravo da se brani.

Izraelska ofanziva nastavljena je danas u Pojasu Gaze s novim vazdušnim napadima u kojima je poginulo više od 120 Palestinaca za pet dana vojne operacije pokrenutnoj u cilju obustave raketnih napada sa palestinske teritorije.

Za pet dana, Hamas je ispalio 525 raketa iz Gaze na Izrael, ali nije bilo žrtava, već je desetak osoba povredjeno.

Sukobi Palestinaca i Izraelaca izbili su posle ubistva tri mlada Izraelca i potom jednog palestinskog dečaka iz osvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: