Lugansk: Napad na rudarski autobus

Najmanje četiri osobe poginule, a 16 ranjeno prilikom artiljerijskog napada na autobus koji je prevozio rudare Energetske kompanije Donbasa u Luganskoj oblasti.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

12:08

Default images

Prema rečima generalnog direktora te kompanije Maksima Timčenka, dve osobe zadobile su teške povrede i nalaze se na odeljenju reanimacije.

"Odlučili smo da obustavimo rad četiri rudnika u Luganskoj oblasti u kojima radi 4.500 ljudi, dok ne budemo potpuno uvereni da su ljudi bezbedni", rekao je on.

Itar-Tas s podseća da je sa približno 140.000 radnika DTEK jedna od najvećih ukrjainskih energetskih kompanija i da je deo finansijsko-industrijske grupe "Sistem kapital menadžment" čiji je akcionar Rinat Ahmetov.

Ta agencija prenela je i saopštenje pres službe kompanije "Krasnodonugalj" da je jedna osoba poginula a dve ranjene rano jutros u artiljerijskoj vatri ispaljenoj na rejon Uprave za montažu i remont opreme te kompanije u gradu Krasnodonu u Luganskoj oblasti.

U saopštenju se navodi da su u eksplozijama stradali radnici kompanije za obezbedjenje "Donbas sekjuriti grup".

Ranije danas pres služba ukrajinskog Štaba za antiterorističku operaciju saopštila je da su za protekla 24 sata tokom borbi na istoku zemlje poginula tri vojnika a da je 12 ranjeno, preneo je Ukrinform.

RIA Novosti prenela je iz Rostova izjavu predstavnika pogranične uprave Federalne službe bezbednosti za Rostovku oblast - koja se na zapadu graniči sa Luganskom i Donjeckom oblašću Ukrajine, da je zbog borbenih dejstava prekinut rad prelaza "Donjeck", "Novošahtinsk" i "Gukovo".

Vasilij Malajev rekao je da su carinici evakuisani a da pripadnici pogranične uprave ostaju radi zaštite granice.

"Ukoliko bude onih koji žele da predju granicu, njih će pustiti", rekao je on.

Prema podacima rostovske uprave Ministarstva za vanredne situacije i civilnu zaštitu, u toj oblasti Rusije broj ukrajinskih izbeglica premašio je 26.000, od čega su blizu trećine deca, preneo je Itar-Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: