Đurić i Tahiri u Briselu o mostu

Ketrin Ešton pozvala tim u Briselu da sutra sazove sastanak dve strane kako bi se razrešile tenzije u Mitrovici, saopštila je njena portparolka Maja Kocijančič.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 10.07.2014.

17:13

Default images

Visoka predstavnica, kako se navodi, pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu, a naročito u vezi s mostom u severnoj Mitrovici.

"Ona je zatražila od svog tima u Briselu da sutra sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja vezanih za most u Mitrovici, u skladu sa sporazumima postignutim u dijalogu pod pokroviteljstvom EU i u duhu normalizacije odnosa", navodi se u saopštenju visoke predstavnice EU.

Na tom sastanku će biti direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić i zamenica premijera Kosova, Edita Tahiri, rekla je Kocijančičeva Agenciji Beta.

Pre desetak dana Srbi su uklonili barikadu s mosta na Ibru i tu - u "Parku mira" - postavili betonske žardinjere i klupe koje su onemogućile saobraćaj.

Priština je potom saopštila da je u Briselu dogovoreno uklanjanje barikada i da bi odgovornost za to mogla da preuzme kosovska vlada, ako srpske vlasti ne uklone prepreke.

Međutim, prošle noći su Albanci u Bošnjačkoj mahali, takođe u severnoj Kosovskoj Mitrovici, postavili betonsku žardinjeru s natpisom na albanskom "Trg Adema Jašarija" (osnivač i komandant OVK).

Opština severna Mitrovica je danas saopštila da će ukloniti sve objekte za koje nije izdata dozvola.

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić pozvao je da se sporna pitanja reše dogovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: