Putin: Borićemo se protiv nacizma

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je danas da će se Rusija boriti protiv svih manifestacija nacizma, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.07.2014.

17:08

Default images

"Oživljavanje ideje nacizma izazivaju ozbiljnu zabrinutost. Oni koji danas iskrivljuju istoriju u pokušaju da umanje zasluge onih koji su uništili nacizam, idu toliko daleko da zločincima i žrtvama zamenjuju mesta i deluju po logici - što je neverovatnija laž, brže su ljudi skloni da joj veruju", rekao je ruski predsednik.

Putin je, na sastanku s predstavnicima međunarodne javnosti i verskih organizacija, a uoči obeležavanja jednog od "najžalosnijih datuma" u julu 1942. kada su hiljade Jevreja ubijene u Sevastopolju na Krimu, istakao da je jevrejski narod veoma mnogo trpeo tokom Drugog svetskog rata, u kome ih je šest miliona ubijeno.

Putin je zahvalio jevrejskoj zajednici i organizacijama koje su nastavile beskompromisnu i hrabru borbu protiv svih manifestacija i pokušaja aktiviranja nacističke ideologije u savremenom svetu.

"Vidimo vas kao naše najbliže saveznike u tom pogledu i molimo vas da nas, takođe, podržite na isti način", rekao je Putin, naveo je Itar Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: