UKR namerno uništava infrastrukturu

Ukrajinska vojska namerno uništava infrastrukturne objekte u gradovima samoproglašene Narodne republike Donjeck ostavljajući stanovništvo bez sredstava za život

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.07.2014.

12:10

Default images

To je izjavio ministar odbrane Narodne republike Donjeck Igor Strelkov.

On je u intervjuu za Prvi republički TV kanal rekao da je uveren da je ukrajinska vojska namerno izabrala tu taktiku, kao prethodno u Slavjansku i Kramatorsku, gde su gadjane gradske četvrti, fabrike i industrijska preduzeća.

"Oni su želeli da unište infrastrukturu što više moguće. Da ostave ljude bez posla, mesta stanovanja i drugih ličnih stvari. Da obave zadatak, da primoraju ljude da beže, ostave ih bez sredstava za život čak i pošto se borbene akcije okončaju", kazao je Strelkov.

"Verujem da sadašnji visoki ukrajinski državni i vojni zvaničnici neće oklevati da učine isto sa Donjeckom", uveren je Strelkov.

Strelkov je rekao da Donjeck preduzima hitne mere kako bi bio spreman za bitku i istakao potrebu za mobilizacijom i naoružavanjem ljudi.

"Mi ne možemo da se borimo sa pola snage. Ne možemo da se nadamo da će neko sa brojčano malim snagama i malim sredstvima uspeti da odbrani republiku", rekao je Strelkov.

Strelkanov je rekao da su neophodne mere "ozbiljne mobilizacije", ali da nažalost "sredstva za to, prvenstveno oružje i municija" trenutno nedostaju.

"Ipak, mi ćemo moći da naoružamo, opremimo i obučimo nekoliko hiljada dobrovoljaca", kazao je Strelkov i dodao da veruje da bi 80.000 ljudi bilo dovoljno da se zaustavi ukrajinska vojska.

Strelkov je da će od ovog meseca borci biti plaćeni "ozbiljnu sumu" od 15.000 do 23.500 rubalja i da bi to moglo "da pomogne ljudima koji oklevaju sad i ne mogu da odluče" da se priključe borbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: