Tajfun pogodio Japan,udari 250 km/h

Lanac ostrva Okinava suočava se sa tajfunom Neoguri sa udarima vetra od 250 km/h. Pola miliona ljudi evakuisano. Letovi otkazani, škole zatvorene.

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

07:55

Default images

Japanska meteorološka agencija izdala je tim povodom upozorenje najvišeg stepena, a ovo bi mogla da bude jedna od najjačih oluja u Japanu poslednjih decenija.

Tajfun sa udarima od 250 km na sat, praćen olujnim kišama, je opasan po život, a nosi i rizik od velike materijalne štete. Između ostalog mogao bi da izazove talase visine 14 metara.

Postoji opasnost od snažnih vetrova i jakih pljuskova, te molimo građane da se uzdrže od boravka na otvorenom”, upozorili su iz japanske meteorološke agencije.

Za sada je samo jedna žena povređena zbog oluje, a nestao je jedan ribar koga je vetar zbacio s broda.

Tajfun Neoguri se, u 12 sati po lokalnom vremenu, kretao brzinom od 25 km na sat sa naletima od 252 km na sat.

Više od 50.000 domaćinstava je bez struje, a prestala je sa radom jedna rafinerija nafte.
Foto: Beta/AP
Iz američke vojne baze Kadena, najveće na Pacifiku, koja se nalazi na najvećem ostrvu lanca Okinava, evakuisan je jedan broj letilica. Astronaut Vajsman objavio je na Tviteru fotografiju tajfuna Neoguri iz svemira. Na slici se vidi kako se moćan tajfun približava Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: