Vojna saradnja Srbije i Egipta

Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasadorka Egipta Menhe Mahrus Bahum razgovarali o razvoju programa saradnje u oblasti odbrane.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.07.2014.

14:42

Default images

Oni su se saglasili da je za stvaranje pravnog okvira budućih zajedničkih projekata važno što hitnije zaključivanje Sporazuma o saradnji dve države u oblasti odbrane.

Zajedničkom interesu dve zemlje, kako je istakao ministar Gašić, ide u prilog i obnavljanje rada mešovitih vojnih komiteta, gde se razmenjuju stavovi po pitanju bezbednosne situacije, reforme sistema odbrane i iskustava o učešću u mirovnim operacijama.

Gašić i Bahum, kako je saopšteno na sajtu Ministarstva odbrane, saglasni su da je unapredjenje bilateralne vojne saradnje moguće kroz razvoj vojnoobrazovne, vojnomedicinske i naučnotehničke saradnje.

Ambasadorka Egipta zahvalila je na ponudi Ministarstva odbrane za učešće pripadnika egipatskih Oružanih snaga na kursevima ABHO u Kruševcu i u Centru za mirovne operacije Vojske Srbije.

Ona je naglasila i da je u oblasti odbrane saradnja sa našom zemljom daleko razvijenija nego sa mnogo većim i bogatijim državama, kao i da je Srbija jedna od najznačajnijih budućih partnera u oblasti vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, jer postoji mogućnost zajedničkog razvoja i proizvodnje bespilotnih letelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: