"EU da odgovori na ubijanje civila"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas Evropsku uniju da "adekvatno odgovori" na ubijanje civila tokom teških sukoba na istoku Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.07.2014.

19:41

Default images

"Nema nikakvog smisla iznova i iznova tražiti da Kijev obustavi granatiranje mesta naseljenih civilima. Kijev se oglušuje na pozive za spasavanje ljudskih života", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

"Nadamo se, s tim u vezi, adekvatnom odgovoru država članica Evropske unije sa osudom zločinačke politike vlasti u Kijevu", zaključuje se u saopštenju ruskog MSP.

Posle kratkotrajnog primirja koje je proglasio ukrajinski predsednik Petro Porošenko, od početka jula obnovljena je operacija ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine.

Proteklog vikenda proruske snage bile su prinuđene da se povuku ka Donjecku i Lugansku iz Slavjanska, Kramatorska, Artjomovska, Konstantinovke i Družkovke da bi, kako su istakle, poštedele civile od napada.

Proruske snage u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) pucale su danas iz teške artiljerije po pozicijama ukrajinskih snaga u oblasti aerodroma u Lugansku, javio je Itar-Tass, pozivajući se na očevice.

Tri mosta na glavnim putevima ka Donjecku na istoku Ukrajine dignuta su danas u vazduh, da bi se, kako se pretpostavlja, usporio mogući napad ukrajinskih snaga.

Ukrajinska vlada je saopštila ranije danas da je njena vojska preuzela kontrolu nad još dva grada, Artjomivskim i Družkivkom, koji su do skoro bili u rukama proruskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: