Šapić: Greškom nisam naveo izvor

Aleksandar Šapić odbacio je tvrdnje da je njegov doktorat plagijat, kao i da je nenamerno propustio da navede izvor u svom doktoratu.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2014.

13:16

Default images

Nakon što je grupa autori, koja je analizirala doktorata ministra Stefanovića i Miće Jovanovića, na sajtu Peščanika objavili da je disertacija funkcionera DS Aleksandra Šapića u pojedinim delovima plagijat, Šapić se oglasio preko svog Tviter naloga.

Šapićevu reakciju prenosimo u celini:

Ne znam i ne želim da ulazim u motive "GRUPE AUTORA" sajta "PEŠČANIK", koji su tekstom o mom doktoratu pokušali da naprave streljački vod za moralnu likvidaciju Aleksandra Šapića, ali želim da kažem nekoliko notornih činjenica iz poštovanja prema našem društvu i javnosti.

Notorne činjenice su da nikada ništa nelegalno i nemoralno nisam uradio kroz čitavu svoju životnu karijeru, bila ona sportska, školska, univerzitetska ili politička, tako ni plagirao kako kažu autori "PEŠČANIKA", "DRSKO", moju doktorsku disertaciju.

Ako je greh to što sam zaista učinio, a to je da sam koristio u svom radu delove iz knjige "SELLING AND SALES MENAGEMENT", a nenamerno propustio da navedem izvor, tu grešku mogu da priznam i za nju da se izvinim stručnoj i svakoj drugoj javnosti.

Sve ostalo u presudi "PREKOG SUDA PEŠČANIKA" toliko je zlonamerno, ostrašćeno i neistinito da ne želim da učestvujem u bilo kakvoj drugoj diskusiji.

Hvala sajtu "PEŠČANIK" što je bar u svojoj analizi moje ličnosti i morala propustio da pronađe dvojnika i moje sportske karijere, jer je to jedino što nisu brutalno pokušali da izvrgnu ruglu. Valjda su procenili da će priznajući bar da je taj deo mog života "ORGINALNO MOJ", uspeti da sve drugo ukaljaju i ponište.

Dalje i više o svemu izrečenom nemam šta da kažem. Ne znam koji su pravi motivi iza ovakvog napada "PEŠČANIKA" na mene, niti želim da ih istražujem. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: