Zeleni traže ministarstvo ekologije

Zeleni Srbije uputili su danas inicijativu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za osnivanje Ministarstva životne sredine i prirodnih resursa.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.07.2014.

14:57

Default images

Kako su Zeleni naveli u obrazloženju, poslovi životne sredine i prirodnih resursa, kojima se sprovodi uređivanje i postavljanje uslova zaštite životne sredine i uslova održivog upravljanja resursima su isuviše kompleksni i značajni da bi bili u okviru još jedne kompleksne i važne oblasti kao što je poljoprivreda.

Takođe, Zeleni Srbije su uvereni da je neophodna autonomija ministra životne sredine i prirodnih resursa u vođenju navedenih poslova i puna odgovornost za ostvarivanje neophodnih ciljeva.

Svi ekološki problemi koje Srbija danas ima prvenstveno proizilaze iz neodgovorne ekološke administracije i sistema životne sredine koji nikada nije u potpunosti uspostavljen, smatraju Zeleni i naglašavaju da Ministarstvo životne sredine i prirodnih resursa treba da osnaži nameru Vlade da se u narednom periodu odlučno sprovode strategije, programi i propisi u oblasti zaštite životne sredine.

Zeleni Srbije su u Inicijativi izrazili spremnost i da upoznaju predsednika Vlade sa Inicijativom, strategijom zaštite životne sredine i potencijalom zelene ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: