Grčkoj preti da ostane bez struje

Grčke vlasti upozoravaju na moguće prekide struje zboj najave zaposlenih u elektro preduzeću da će početi štrajk zbog planova vlade da proda delove kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2014.

23:10

Default images

Sindikati javne Elektro kompanije rekli su da će sutra početi 48-osmočasovni štrajk, navodeći da je struja od vitalnog značaja i da treba da bude pod kontrolom države.

Konzervativna vlada ne odustaje od prodaje dela ovog preduzeća, što je jedan od zahteva medjunarodnih kreditora.

Premijer Antonis Samaras rekao je danas da neće popustiti pred "fanaticima populistima".

Grčka od 2010. godine dobija medjunarodne pakete pomoći uz uslov da uvede teške mere štednje.

Grčka je pod stalnim pritiskom stranih poverilaca da pokrene privatizaciju koja je u velikom zastoju, a očekuje se da bi to toj zemlji u dugovima donelo do 2016. godine 9,5 milijardi evra.

Privatizacija javnih preduzeća kao što je vodovodno preduzeće Atine (EYDAP), izazvalo je brojne reakcije, posebno glavne opozicione stranke, populističke Sirize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: