Merkelova kritikovala Moskvu

Nemačka kancelarka Angela Merkel kritikovala je Moskvu jer se nije uključIla u mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2014.

15:06

Default images

Merkolova je istakla da je uvođenje oštrijih sankcija Rusiji i dalje u opciji.

"Što se tiče sankcija prema Rusiji, mi smo dostigli nivo dva i ne možemo da isključimo mogućnost za dalje (sankcije)", rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmusenom, prenela je agencija Rojters.

"Za žaljenje je da tokom desetodnevnog unilateralnog prekida vatre koji je objavio predsednik Ukrajine, nije bilo nijedne vidljive reakcije na mirovni plan, kao i da obustavu vatre nisu prihvatili separatisti", rekla je nemačka kancelarka.

Tražiće se i dalje diplomatsko rešenje, naglasila je Merkelova i najavila da će nemački šef diplomatije ugostiti danas ruskog i ukrajinskog ministra spoljnih poslova.

"Ali nismo ni blizu gde želimo da budemo", zaključila je Merkelova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: