MSP: Srbija deli bol Izraela

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izrazilo je najdublje saučešće porodicama ubijenih izraelskih tinejdžera Naftali Frankela, Gilada Šaara i Ejala Jifraha.

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2014.

11:23

Default images

"Građani Srbije dele zabrinutost i bol građana Izraela povodom mučkog ubistva tinejdžera. Izražavamo nadu da će počinioci ovog gnusnog zločina biti otkriveni i privedeni licu pravde", saopštio je MSP.

Ministarstvo je, takodje, apelovalo na sve aktere u Izraelu i Palestini da ulože maksimum napora i ispolje potrebnu uzdržanost kako ova tragedija ne bi dodatno destabilizovala Bliski istok, zaključuje se u saopštenju.

Tela trojice izraelskih tinejdžera, otetih 12. juna na Zapadnoj obali, pronadjena su u ponedeljak u polju ispod gomile kamenica nedaleko od Hebrona, a juče su sahranjena.

Devetnaestogodišnji Ejal Jifrah i dvojica šesnaestogodišnjaka Gilad Šaar i Naftali Frenkel poslednji put su vidjeni kako stopiraju kasno uveče na putu kući iz verske škole u području bloka jevrejskih naselja Guš Ecion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: