Ubijen pripadnik Hamasa

Pipadnik palestinske islamističke grupe Hamas je ubijen pošto je bacio granatu na izraelske vojnike koji su sprovodili akciju hapšenja na Zapadnoj obali.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.07.2014.

08:48

Default images

Izraelske snage sprovodile su raciju posle pronalaska beživotnih tela trojice tinejdžera sa dvojnim izraelsko-američkim državljanstvom, a koji su oteti 12. juna kada su stopirali, prenela je agencija AP.

Tela Ejala Jifraka (19), Gilada Šara (16) i Naftali Frenkel (16) pronađena su u ponedeljak.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da iza otmice stoji Hamas i da će zbog toga "da plati".

Hamas, koji je kidnapovao Izraelce u prošlosti, pozdravio je otmicu tinejdžera, ali nije preuzeo odgovornost za to.

Portparol vojske saopštio je da su tokom noći avioni pogodili 34 mete širom Pojasa Gaza, pod kontrolom Hamasa, nakon što je više od 20 raketa ispaljeno na Izrael od nedelje uveče sa te teritorije.

Ministar odbrane Moše Jalon saopštio je danas da će pronaći odgovorne za ubistvo tinejdžera.

"Mi smatramo Hamas odgovornim za kidnapovanje i ubistva. Pratićemo ubice tinejdžera i nećemo stati sve dok ne položimo ruke na njih", rekao je ministar odbrane.

Izralel je kao osumnjičene naveo dvojicu dobro poznatih operativaca Hamasa - Marvana Kavasmeha i Amera Abu Aišeha, koji nisu viđeni od nestanka tinejdžera.

Izraleski vojnici su rano jutros provalili u kući Abu Aišeha u Hebronu, oštetivši vrata ali nisu uništili preostale prostorije u kući, rekao je neimenovani izraelski vojni zvaničnik, koji druge detalje nije izneo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: