Porošenko produžuje primirje za 72h

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko odlučio je da produži za još 72 sata sedmodnevno primirje na jugoistoku Ukrajine.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 27.06.2014.

09:46

Default images

Primirje je trebalo da istekne večeras u 20 sati po srednjevropskom vremenu, ali je Porošenko rekao liderima EU, s kojima je danas potpisao Sporazum o pridruživanju, da će ga produžiti na još tri dana, javila je Raša tudej.

U noćašnjim napadima proruskin snaga poginula su najmanje četvorica ukrajinskih vojnika, dok su petorica ranjena, javlja Rojters. Dekret o obustavi vatre stupio je na snagu u 10 sati 20. juna, podseća agencija Itar Tas s. Prema tom dokumentu, na bilo koji oružani napad na ukrajinsku vojsku ili civilne borce biće uzvraćeno vatrom.

Vojni analitičar Dmitro Timčuk, koji ima svoje izvore među vladinim snagama, rekao je da su "pobunjenici" potpomognuti sa osam ruskih tenkova i minobacačima napali vojnu bazu nedaleko od Krematorska.

To je bio jedan od nekoliko noćašnjih napada na ukrajinsku vojsku, naveo je on na svojoj fejsbuk strani.

Vladine snage su uzvratile vatru i uništile jedan "teroristički tenk", a jedan su oteli.Timčuk nije rekao, kako javlja Rojters, da li je bilo žrtava na strani proruskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: