Verbić: Da odete i da se vratite

Ministar prosvete Srđan Verbić poručio je stipendistima Erazmus Mundus programa koji odlaze na studije u inostranstvo, da su oni resurs našeg društva.

Izvor: Beta

Petak, 27.06.2014.

14:13

Default images

Verbić je studentima rekao da je pred njima mnogo rada i da ih je Ministarstvo podržalo da odu, ali i da će se radovati njihovom povratku.

"Želimo da odete i da se vratite, jer je upravo to iskustvo svima nama neophodno. Vi predstavljate vredan resusrs koji ovo društvo ima i nadam se da ćete iskoristiti sve prilike koje vam se ukazuju i stvoriti nove prilike za druge vaše kolege", kazao je Verbić.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport rekao je da je ovo jedinstvena prilika da upoznaju druge kulture, steknu prijatelje, upoznaju se s drugim visokoškolskim sistemima i stvore bolje poslovne prilike.

"Želim vam da maksimalno iskoristite vaš boravak u drugim zemljama Evrope. Želim da u EU izvezete malo Srbije, a u Srbiju uvezete malo Evrope i tako date svoj doprinos evropskim integracijama. Računamo da nam pomognete da građanima objasnimo šta je to EU", kazao je Davenport na svečanom ispraćaju stipendista u Narodnoj biblioteci u Beogradu.

Ove godine će na master i doktorske studije preko Erazmus Mundus programa otići 75 studenata iz Srbije. U proteklih 10 godina punu stipendiju dobilo je oko 400 ljudi, a preko hiljadu išlo je na studijske razmene preko ovog programa.

Od ove godine Evropska komisija otvorila je i program Erazmus plus za studijske programe u inostranstvu, za koji je izdvojeno 15 milijardi evra i u kome Srbija može da učestvuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: