Umro senator Hauard Bejker

Bivši republikanski senator Hauard Bejker, jedna od ključnih figura u istrazi afere "Votergejt", umro je u 88. godini, saopštio je američki Senat.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.06.2014.

20:51

Default images

Kako je prenela američka televizija NBS, dugogodišnji senator iz američke države Tenesi, Bejker je bio jedna od ključnih figura u istrazi afere "Votergejt" pred Senatom, zbog koje je američki predsednik Ričard Nikson bio primoran da podnese ostavku 1973. godine.

Bejkeru je porastao nacionalni značaj pošto je kao potpredsednik Odbora Senata za istragu "Votergejta" Niksonu tokom procesa postavio famozno pitanje "Šta predsednik zna, i kada je on to znao?", podsećaju agencije.

Bio je šef kabineta predsednika Ronalda Regana, a učestvovao je i u predsedničkim izborima 1980. godine kao kandidat Republikanaca.

Bejker je bio i američki ambasador u Japanu od 2001. do 2005. godine, dok je na čelu SAD bio predsednik Džordž Buš mlađi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: