Vučić: SPS ne može na dve stolice

Vučić poručio lideru socijalista Ivici Dačiću da SPS ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluči da li će biti u vlasti ili u opoziciji, piše “Blic“.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.06.2014.

23:29

Default images

Kako prenosi list “Blic“, premijer Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić je takav stav saopštio na sednici Vlade Srbije, nakon što je funkcioner SPS-a Branko Ružić kritikovao Vladu i Vučića zbog smena u policiji i sukoba sa nekim ambasadorima.

"Jasno sam poručio Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo... Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči - hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo", rekao je Vučić za “Blic“.

Vučić je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS-a tako ponašaju prema njoj.

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS-u kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS-a", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da Dačić nije reagovao na te opaske već da je ćutao.

U izjavi za “Blic“, Dačić je rekao da je stav socijalista o učešću u Vladi bio donesen jednoglasno i da mora da snosi ličnu odgovornost onaj ko iznosi drugačije stavove.

"Svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi lični stav koji nema veze sa partijom. Za lični stav svako mora da snosi ličnu odgovornost. Uostalom, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku", rekao je Dačić.

On je potvrdio da je sa Vučićem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS ali nije želeo da iznosi detalje.

"Šta imam da kažem rekao sam njemu, Vučiću", rekao je Dačić.

Branko Ružić bio je gost "Utiska nedelje" TV B92 u nedelju 22. juna, a u emisiji se govorilo i o smenama načelnika policijskih uprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: