Kosmajac ima i bosanski pasoš

Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko dilera u zemlji, ima i državljanstvo BiH javila federalna televizija BiH.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

20:32

Default images

Kako FTV prenosi, Kosmajac nezakonito je stekao i državljanstvo BiH, putem falsifikovane potvrde o mestu prebivališta koja datira iz 1994.

Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš.

Prema dostupnim podacima sa graničnog prelaza izmedju Srbije i BiH, Kosmajac je poslednji put ušao u BiH 2010. godine.

Podgorički mediji juče su preneli da je Kosmajac, koji je krajem prošle nedelje pobegao iz Srbije u Crnu Goru, napustio tu zemlju. Kosmajac je, pošto ga je Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, otišao u Crnu Goru, u koju je ušao sa ličnom kartom Slovačke, potvrdila je ranije Uprava policije Crne Gore.

Pozivajući se na izvore iz policije, dnevnik Dan je objavio da je Kosmajac napustio Crnu Goru u noći izmedju nedelje i ponedeljka, kao i da policija pretpostavlja da je otišao u BiH.

Kosmajac ima i slovačko državljanstvo od 13. septembra 2004.

Kako danas prenosi federalna.ba ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovackoj uzeo novac" kako bi narko-diler Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

Lajčak je za slovačke medije ocenio da je sramota što mnogi narko-dileri s Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića kome se u Beogradu sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike, i Albanca s Kosova Bakija Sadikija, osudjenog za šverc heroinom.

"Kako je moguće da su svi ovi ljudi kupili slovački pasoš? Ne sumnjam da je neko za to uzeo ogroman novac", rekao je Lajčak.

Vlasti Slovačke sada ispituju da li je dokumentacija Kosmajca za dobijanje pasoša te zemlje bila ispravna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: