O napadima na Kurir i Peščanik

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je utvrđeno odakle su izvršeni internet napadi na sajtove lista Kurir i portala Peščanik.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

18:06

Default images

Stefanović kaže da je jedan od glavnih napada na internet sajt Kurira došao iz Hrvatske i to nakon što je po završetku utakmice izmedju Hrvatske i Meksika na Svetskom prvenstvu u fudbalu objavljen tekst o tome na portalu tog lista. On kaže da je MUP Srbije kontaktirao kolege iz Hrvatske od kojih su zatražili podatke o internet adresama s kojih je napadnut sajt Kurira.

"Odgovor još nismo dobili. Istraga i dalje traje i čim budemo imali konkretne podatke o imenima, obavestićemo javnost", rekao je Stefanović.

Komentarišući istragu o napadu na sajt Peščanika, Stefanović je naveo da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal identifikovalo osam ključnih država i adresa s kojih je napadnut Peščanik.

"Napad je došao sa adresa iz zemalja poput Rusije, Nemačke, Holandije i Japana. Kontaktirali smo sve te države, ali do sada još nismo dobili povratnu informaciju od njih o počiniocima napada", rekao je Stefanović. Juče je Kurir saopštio da je sajt tog lista bio meta više hakerskih napda zbog čega je u jednom trenutku bio oboren.

Portal Peščanika bio je oboren više puta početkom juna nakon što je na sajtu objavljen tekst o doktoratu ministra policije Nebojše Stefanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: