Štajnmajer i Porošenko o planu mira

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer boravi danas u poseti Kijevu tokom koje je razgovarao sa ukrajinskim rukovodstvom o mirovnom planu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.06.2014.

17:57

Default images

Kako Itar-tass prenosi, predsednik Petro Porošenko je informisao Štajnmajera o primeni mirovnog plana za rešavanje situacije na istoku zemlje gde još ima sukoba, i naročito o prekidu vatre u regionu Luganska i Donjecka.

Porošenko je predložio nemačkom zvaničniku da dve zemlje pokrenu zajedničke projekte na istoku Ukrajine kako bi se obnovila privreda i otvorila nova radna mesta u tim regionima, navela je služba ukrajinskog predsednika.

Ukrajinski predsednik se takođe zahvalio Nemačkoj što je podržala zaključke Saveta EU na ministarskom nivou.

Štajnmajer je istakao da sada treba proceniti koliko bi nakon stupanja na snagu mirovnog plana i proglašenja prekida vatra, bilo realno angažovanje posmatračke misije OEBS sa širim ovlašćenjima.

"Uveren sam da u sadašnjoj situaciji ne smemo da propustimo šansu", rekao je Štajnmajer i dodao da mirovni plan ukrajinskog predsednika pokazuje da postoji mogućnost "za promene i napredak".

On je ujedno upozorio da "ne treba gajiti preveliki optimizam i ne treba "preceniti šanse", saopštilo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: