Kosmajac u Crnoj Gori kao turista?

Dragoslav Kosmajac (61) je u noći između petka i subote ušao u Crnu Goru na prelazu Ranče, dok je Srbiju napustio na prelazu Jabuka, pišu podgoričke "Vijesti".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.06.2014.

10:14

Default images

Neki crnogorski mediji objavili su da je on lociran u Herceg Novom.

Dodaju i da je Kosmajac ušao u Crnu Goru samo nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera Srbije.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da je Kosmajac vlasnik luksuzne vile u risanskom naselju Strp, a prema informacijama iz dobro obaveštenih izvora, u njoj su se proteklih godina okupljali mnogi čija su imena evidentirana u srpskim i crnogorskim knjigama kriminala.

Izvor iz Uprave policije kazao je i da za njim nije raspisana međunarodna poternica.

"Nisu je raspisali Interpol Srbije, ni bilo koje druge države i on je potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore. Da je za njim u Srbiji raspisana lokalna poternica, službenici koji rade na njihovom graničnom prelazu i koji imaju čitač dokumenata, reagovali bi", dodao je on.

Isti izvor nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

"Imao je potpuno urednu dokumentaciju, kao bilo koji drugi turista koji je te večeri prešao granicu", naveo je.

Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji objavli su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv zemunskog kriminalnog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Mediji su pisali i da je navodno blizak i s optuženim narko-bosom iz Pljevalja Darkom Šarićem, a uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer protiv njega nikad nije bilo dovoljno dokaza, prenose crnogorske "Vijesti".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović juče je, komentarišući medijske napise da je Dragoslav Kosmajac, koga mediji dovode u vezu s trgovinom narkoticima, napustio zemlju, rekao da "policija zna gde se ko nalazi".

"Policija pažljivo prati i raspolaže svim činjenicama i upravo da ne bismo napravili bilo kakvu grešku u istrazi i u koracima, ne mogu da vam kažem konkretni podatak, ali znamo sve činjenice, i gde se ko nalazi i sve ostalo", rekao je Stefanović novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: